Målet med Gründeruka er å skape begeistring for gründere og nyetablerere, innovasjon og entreprenørskap i Vestfold.
Kopi av Hold av dagene!  (4).png

Holmestrand 2024

Lokalmat i generasjoner


Påmelding håndteres av Start i Vestfold

TEMA: "LoKalmat i generasjoner og hva med framtiden?"

Lokalmat inn i framtiden:  Hør spennende historier fra lokale bønder og produsenter om hvilket fokus de har for å bringe ren, god lokalmat fram til deg og meg. Hvordan verdier, profil, design og historier bygger en god merkevare. Generasjonsskifte, hvilke utfordringer og muligheter kan det by på?

Dette er en unik mulighet til både å lære og bli inspirert til økt fokus på lokalmat og lokale produkter, og hvordan du kan drive en gård inn mot framtidens behov.

Sted: Lørdal gård, Hvittingfossveien 431, 3092 Sundbyfoss

09.00 REgistrering og kaffe PÅ LØRDAL GÅRD

09.30 Velkommen

v/Arve og Line

09:40 Hvordan kan to gårder samarbeide om bærekraftig produksjon?

Smaksgården m/Per Ø. Sola og Inger Synnøve Johnsen

10:00 Hvordan lykkes med Markedshager

v/Kristine Aronsen

10:15 Krispy og egen merkevarebygging

v/Silje Eikeland Hansen & Benjamin Abrahamsen Bendu

10:30 Pause

Mingling

10:50 Gårdsfolk - hvordan øke synligheten gjennom nettverk?

v/Erlend Bjørnevoll, Vallumrød Gård og Geir Einar Flathen, Bjerke Gård

11:10 Hvordan løse Generasjonsskifte

v/Marit Sibbern

11::30 Skal jeg ta over denne gården?

v/Jannicke Sando, 7. generasjon

11:50 LUNSJ & PRAT


Per Ø. Sola &

Inger Synøve Johnsen

Inger Synøve og Per Øivin er to bønder med lang fartstid fra to gårder i Vestfold, som i 2012 startet samarbeidet Smak AS - Smaksgården

De har begge to tatt over familiegårder og har bygd videre på det tidligere generasjoner etablerte, men kravet til effektivisering har gjort at både besetning og arealer har økt for de begge.

Kristine Aronsen

Kristine er lidenskapelig opptatt av jobben sin. Hun er prosjektutvikler innenfor mat og landbruk. Fokusområde: bærekraftige matsystemer, økt produksjon og distribusjon av lokalmat på norske ressurser.

Brenner for det lokale, for naturen, kultur og tradisjoner.

Silje Eikeland Hansen & Benjamin Abrahamsen Bendu

Silje og Benjamin er gründere og eiere av Krispy - de startet opp mitt under pandemien, med et pågangsmot du skal lete lenge etter.

De har jobbet sammen om alt fra planlegging av ideen til utvikling av design og produksjon. I tillegg til dette hadde de tidlig fokus på å bruke SoMe i sin markedsføring.

Gårdsfolk v/Bjørg Aarøe

"Gårdsfolk" er et gründerteam i Gründernettverket bestående av 7 gårder med driftige gårdsgründere i nordre Vestfold.

Gårdene har et variert tilbud av lokal mat og drikke og gode opplevelser.

De er alle opptatt av samarbeid og ser verdien av dette i sin hverdag.

Marit Sibbern

Gründer og eier av Sibbern Råd og Verdi. Hun har over 30 års erfaring innen eiendomsoverdragelse av familiegårder.

Det er en stor avgjørelse både for kjøper og eier, når man skal kjøpe/selge sitt livsverk, boligen og arbeidsplassen gjennom mange år. Mange ting må vurderes, som forholdet til søsken, selgers boligsituasjon (kår?), etteroppgjør og ikke minst skattemessige konsekvenser. 

Marit kommer med gode tips på den viktige reisen.

Jannicke Sando

Jannick er 7.generasjon på gården. Utdannet Vernepleier med helseledelse, men jobber nå på gården og på Vinmonopolet. 48 år og gift med Vegard, og mamma til Mathias og Jonathan.

Brenner for et robust landbruk i hele landet, ikke hovedsakelig for bøndene, men for folket. Produksjon av verdens bestemat må lønne seg for bonden, ikke bare handelsstanden. Rundt overtakelse av en gård ligger det masse tematikk, og masse politikk, hvor vi må være bevisste på hva slags forutsetninger vi skaper for videre drift.

 

Les resten av programmet

*Det kan bli endringer i programmet.

| PROGRAM|